Home > Ambtelijke taal
31. Godfriedbomans (10-3-2007)

 

Wie goed wil schrijven moet veel lezen. Niets gaat vanzelf, schrijven dus ook niet en je kunt veel leren van het taalgebruik en de stijl van een ander. Lees bij voorkeur goede literatuur, niet de doorsnee-boeken uit de stationskiosk. Ooit zette ik, in de tijd dat het onderwijs nog goed was in ons landje, voor mijn eindexamen het telefoonboek op de lijst van Nederlandse boeken – dat vind ik inmiddels een minder goed idee.

 

Maar de boeken van Godfried Bomans zijn ook nu zeker nog de moeite van het lezen waard. Godfried Bomans??? Dat moet een secretaresse ook gedacht hebben die namens VWS iemand een brief stuurde in de overtuiging dat de betreffende persoon in de Godfriedbomanslaan woont.

 

De ontvanger windt zich, terecht, op over de pijnlijk onjuiste adressering en stuurt de notadokter een boze mail. “De literatuurkennis ten departemente is toch niet zodanig dat men deze naam niet meer herkent”, zo vraagt hij zich vertwijfeld af. Ik hoop het van harte voor hem, deze man uit de Godfried Bomanslaan.

 


Deze website is powered by: Mail de webmaster hier