Home > Straattaal
Benzine-kettingzaag

Een benzine-kettingzaag (BenKet) is een soort innovatie om autoís beter en zuiniger te laten rijden. Benzine klontert tegenwoordig steeds vaker doordat we steeds meer in de onderste dikke lagen van de olievelden  raken. Die klonterige benzine kan de motor beschadigen, want die is niet berekend op te dikke benzine. En anders gaat de auto er wel langzamer van rijden of te veel benzine gebruiken.

 

Vandaar dat een bedrijfje in Ugchelen op de Veluwe een klein instrumentje heeft ontwikkeld dat je aan een slangetje in de benzinetank kunt stoppen, de zogenoemde benzine-kettingzaag. Dit innovatieve apparaatje zaagt de benzine als het ware in stukken en voorkomt verstopping in de benzinesproeier in de motor. De auto gebruikt meteen ook veel minder benzine.

 

De benzine-kettingzaag is nog maar een paar maanden op de markt en te huur bij de betere autodealers. Enkele autofabrikanten overwegen de benzine-kettingzaag standaard in de benzinetanks van hun modellen te monteren. De Europese Unie overweegt de BenKet verplicht te stellen.

 

De eerste BenKetís werken op stroom maar de fabrikant werkt aan een verbeterd model dat op benzine draait. Er is toch genoeg in de tank.....

 


Deze website is powered by: Mail de webmaster hier